Gamer Asylum
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Spara det du lagt på D:\ i LT. Snart försvinner det!

Gå ner

Spara det du lagt på D:\ i LT. Snart försvinner det! Empty Spara det du lagt på D: i LT. Snart försvinner det!

Inlägg  Johan Stenberg fre sep 18, 2009 2:37 pm

Eftersom vi vill ha lite kontroll över vad som händer på datorerna i Linus Torvald har vi beslutat att ni alla ska få er specifika plats. Varje dator kommer då att delas på tre (eventuellt färre) som delar ansvaret för den datorn.

D-disken
Eftersom D-disken för tillfället är fri att spara på kommer vi på varje dators D: att skapa mappar för varje elev som delar datorn. Du kommer alltså att få din mapp på din dator och du ansvarar främst för vad som läggs i den. Men även tillsammans med de andra eleverna som delar din dator ansvar du för hela datorn. I din mapp kan du spara dina tyngre filer som du behöver arbeta med.

Tänk dock på att du INTE får installera några program eller spel på D-disken om det inte har någon relevans för dina studier. Jag och Anders kommer då och då gå in och titta vad som finns där och direkt ta bort sådant som vi tycker inte borde vara där. Särskilt sådant som ligger utanför era personliga mappar.

Kom ihåg att göra backup på det som finns i din mapp kontinuerligt. Antingen via ett USB-minne eller någon tjänst på nätet där man kan lagra filer (t.ex. Dino). Skolan ansvarar inte för filer som kan ha försvunnit från din mapp. Alltså en gång till: GÖR BACKUP PÅ DINA FILER OFTA!!

På onsdag (23/9)
På onsdag eftermiddag kommer vi att införa detta. Så därför kommer vi att radera ALLT som nu finns upplagt på D-diskarna i Linus Torvald. Har du lagt någonting där som du vill spara måste du hämta det innan onsdag.

Test
Detta är på prov. Om det mot all förmodan inte fungerar att ge er detta ansvar för vad som läggs på D-diskarna och vi ändå hittar allt för mycket material eller program som är olämpligt kommer vi att bli tvungna att göra D-diskarna helt otillgängliga för samtliga elever. Någonting som ingen av oss, varken ni, vi, eller IT-avdelningen vill behöva gå till att göra.


Jag hoppas att ni alla förstår varför vi gör detta och att allting ska fungera smidigt och bra.
Johan Stenberg
Johan Stenberg

Antal inlägg : 92
Join date : 09-08-27
Age : 43

http://www.johanstenberg.com

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan


 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet